Brussels South Charleroi Airport

brussels south charleroi airport

Adres en contact:

 • Brussels South Charleroi Airport
  Rue des Frères Wright 8
  B-6041 CHARLEROI
 • Tel. BE   0902 02 490 (1€/min)
 • Contactformulier: website

Het vliegveld Zaventem is veruit de meest populaire luchthaven in België. Het vliegveld Brussels South Charleroi heeft slechts een derde van de bezoekers die ze bij Zaventem vervoeren. Het waren er in 2016: 7,303,720. Dat is wel een goede stijging vergeleken met het jaar daarvoor, 5%! Dan mogen ze de nummer twee in België zijn maar ze komen pas op plek 68 op de Europese lijst. Luchthaven Brussels South Charleroi heeft een start- en landingsbaan van 2,550 meter. Hier zullen dus niet de grootste vliegtuigen voor lange lijnvluchten landen en opstijgen.

Het vliegveld is al sinds 1919 in gebruik. Andere benamingen die ze krijgen zijn Gosselies Airport en gewoon Charleroi Airport. De airportcodes die het meekrijgt van de IATA en ICAO zijn CRL (meest gebruikt voor passagiers en op vliegtickets etc.) en EBCI.

Aankomsttijden Brussels South Charleroi Airport vandaag

Wil je de tijd van aankomst weten van een bepaald vliegtuig dan is onderstaand overzicht een uitkomst. Duidelijk alle vluchten die op het vliegveld aankomen. Je kan ook zien of ze vertraging hebben of niet. Handig als je iemand moet ophalen, een taxi moet regelen of dat je de trein nog kan halen. Zie Charleroi Airport Arrivals:

Vertrektijden Brussels South Charleroi Airport vandaag

Mocht je vaker bij de departures kijken dan zal je opvallen dat er veel vluchten van Ryanair en Wizz Air zijn.

Vluchten volgen

Als je vluchten gaat volgen met Aankomst Charleroi Airport zal je de meest vliegtuigen van Ryanair, Wizz Air of TUIfly Belgium zien. Deze budget- of chartermaatschappijen geen vaak de voorkeur voor kleinere vliegvelden in verband met de kosten. Zo kunnen ze de prijzen voor vliegtickets ook laag houden. Wil je vliegtuigen spotten en foto’s maken dan kan dat eenvoudig op verschillende plekken rondom de baan. Op een gegeven moment een aankomst van een groter vliegtuig zien dan moet je toch echt naar luchthaven Zaventem toe.

Vervoer

Nationaal

Er zijn veel mogelijkheden om met de bus verder reizen na je aankomst. Verschillende bussen rijden naar Charleroi treinstation (west), de Airport Express – A naar Charleroi-Zuid treinstation en Brussels-Zuid treinstation. Na het eerste ritje met de bus kan je dus met de trein naar je eindbestemming reizen. Een directe verbinding naar het vliegveld is er dus niet.

Er zijn ook pendelbussen die van en naar Gent, Brugge en Brussel rijden.

Internationaal

Ook internationaal rijden er bussen. Van dichtbij naar Lille tot een stuk verder naar Luxemburg en Metz.

Taxi’s staan natuurlijk bij de aankomsthal ook altijd klaar om je naar je bestemming te brengen. Dit zal op de meter zijn.

Auto parkeren

Als je de auto wilt parkeren zijn er verschillende mogelijkheden.

 • Je hebt Lock-park wat inhoudt dat de parking is beveiligd en afgesloten. Met slechts enkele minuten lopen naar de terminal is dit een ideale optie. Parkeren kan al vanaf 18 euro per dag.
 • Je kan ook parkeren bij P1. Niet beveiligd en maar 5 minuten lopen kost een parkeerplaats je 14 euro per dag.
 • 5 minuten verder parkeren kan bij P2. P2 heeft ook de optie om iemand af te zetten en 15 minuten gratis te parkeren.
 • De laatste optie is P3. Al vanaf 9 euro per dag parkeren. Het nadeel is dat je wat verder weg parkeert en met een gratis shuttle (10 min) naar Charleroi Airport gebracht moet worden.

parkeren charleroi airport

Hotels Charleroi Airport

Hotels die in de buurt van het vliegveld zijn gelegen: