Brussels South Charleroi Airport

brussels south charleroi airport

Aankomst Charleroi Airport vandaag

Wil je de tijd van aankomst weten van een bepaald vliegtuig dan is onderstaand overzicht een uitkomst. Duidelijk alle vluchten die op het vliegveld aankomen. Je kan ook zien of ze vertraging hebben of niet. Handig als je iemand moet ophalen, een taxi moet regelen of dat je de trein nog kan halen. Zie Charleroi Airport Arrivals:

Vertrek Brussels South Charleroi Airport vandaag

Mocht je vaker bij de departures kijken dan zal je opvallen dat er veel vluchten van Ryanair en Wizz Air zijn.

Vluchten volgen

Luchthaven Zaventem is veruit het meest populaire vliegveld in België. Brussels South Charleroi Airport heeft slechts een derde van de bezoekers die ze bij Zaventem vervoeren. Het waren er in 2019: 8,2 miljoen. Dat is wel een goede stijging vergeleken met het jaar daarvoor, 3%!

Dan mogen ze de nummer twee in België zijn maar ze komen pas op plek 65 op de Europese lijst. Luchthaven Brussels South Charleroi heeft een start- en landingsbaan van 2,550 meter. Hier zullen dus niet de grootste vliegtuigen voor lange lijnvluchten landen en opstijgen.

Het vliegveld is al sinds 1919 in gebruik. Andere benamingen die ze krijgen zijn Gosselies Airport en gewoon Charleroi Airport. De airportcodes die het meekrijgt van de IATA en ICAO zijn CRL (meest gebruikt voor passagiers en op vliegtickets etc.) en EBCI.

Als je vluchten gaat volgen met Aankomst Charleroi Airport zal je de meeste vliegtuigen van Ryanair, Wizz Air of TUIfly Belgium zien. Deze budget- of chartermaatschappijen geven vaak de voorkeur voor kleinere vliegvelden in verband met de kosten. Zo kunnen ze de prijzen voor vliegtickets ook laag houden. Wil je vliegtuigen spotten en foto’s maken dan kan dat eenvoudig op verschillende plekken rondom de baan. Wil je op een gegeven moment een aankomst van een groter vliegtuig zien dan moet je toch echt naar luchthaven Zaventem toe.

Vervoer

Nationaal

Er zijn veel mogelijkheden om met de bus verder reizen na je aankomst. Verschillende bussen rijden naar Charleroi treinstation (west). De Airport Express–A rijdt naar Charleroi-Zuid en Brussels-Zuid treinstation. Na de busreis kan je dus met de trein naar je eindbestemming reizen. Een directe verbinding naar het vliegveld is er dus niet.

Er zijn ook pendelbussen die van en naar Gent, Brugge en Brussel rijden.

Internationaal

Ook internationaal rijden er bussen. Van dichtbij naar Lille tot een stuk verder naar Luxemburg en Metz.

Taxi’s staan natuurlijk bij de aankomsthal ook altijd klaar om je naar je bestemming te brengen. Dit zal op de meter zijn.

Auto parkeren Charleroi Airport

Als je de auto wilt parkeren zijn er verschillende mogelijkheden.

  • Je hebt Lock-park wat inhoudt dat de parking is beveiligd en afgesloten. Met slechts enkele minuten lopen naar de terminal is dit een ideale optie. Parkeren kan al vanaf 18 euro per dag.
  • Je kan ook parkeren bij P1. Niet beveiligd en maar 5 minuten lopen kost een parkeerplaats je 14 euro per dag.
  • 5 minuten verder parkeren kan bij P2. P2 heeft ook de optie om iemand af te zetten en 15 minuten gratis te parkeren.
  • De laatste optie is P3. Al vanaf 9 euro per dag parkeren. Het nadeel is dat je wat verder weg parkeert en met een gratis shuttle (10 min) naar Charleroi Airport gebracht moet worden.

parkeren charleroi airport

Hotels Charleroi Airport

Hotels die in de buurt van het vliegveld zijn gelegen:

Nieuws

  • 8 maart 2020: In de eerste maand van het jaar heeft de luchthaven Charleroi 5% meer passagiers vervoerd vergeleken met vorig jaar. Italië was de meest populaire bestemming echter zal dat de komende maanden wel flink teruglopen door het coronavirus.
  • 21 januari 2020: meerdere problemen bij Airport Alicante. Afgelopen week was er al brand waardoor er vele vertragingen waren en nu sinds 19 januari tot en met vandaag tot 17:00 is het vliegveld gesloten vanwege de weersomstandigheden.
  • 9 januari 2020: Brussels South Charleroi Airport heeft afgelopen jaar een plus van 2 procent passagiers geregistreerd t.o.v. vorig jaar waarbij Italië het meest populair was.
  • 29 augustus 2019: er komen enkele nieuwe aankomsten vanaf Charleroi Airport. Dat zijn Tel Aviv met Ryanair en het nog onbekende Georgische Kutaisi. Naar Kutaisi vertrek je met Wizz Air. De luchtvaartmaatschappij Laudamotion gaat een lijndienst starten naar Wenen in Oostenrijk. De Belgische maatschappij zal een extra aankomst in de week op Martinique en Guadeloupe starten.
  • 21 augustus 2019: de grens van 800.000 passagiers is gebroken afgelopen maand. Het is een stijging van 3% in vergelijking met vorig jaar in juli. De meest populaire bestemming was Italië, gevolgd door Spanje en Frankrijk.